Italiaanse president opent Europacollege in Brugge

Redactie KW

In het Brugse Concertgebouw heeft de Italiaanse president Giorgio Napolitano woensdag de openingsrede gehouden van het nieuwe academiejaar van het Europacollege. Driehonderdtwintig studenten uit vijftig verschillende landen woonden woensdagnamiddag de openingszitting bij, voorgezeten door Inigo Mendez de Vigo, lid van het Europees Parlement en voorzitter van de Raad van Bestuur van het Europacollege.

Rector Paul Demaret wenste alle studenten succes toe voor hun studies de komende maanden. Ze kunnen na hun eerdere universiteitsstudies kiezen uit vier richtingen gedurende één academiejaar.

De rector belichtte de figuur van Marie Curie als patrones van de promotie 2011-2012. Na zijn uiteenzetting werd de openingsrede gehouden door de Italiaanse president. Die had het onder meer over de eurocrisis en stak de Italiaanse studenten aan het college een hart onder de riem.

Sinds 1962 studeerden al 10.000 studenten af aan de instelling. Van de 320 studenten zijn er dit jaar 20 Belgen. Een academiejaar aan het Europacollege kost 20.000 euro, verblijf inbegrepen. Zowat 85 procent kan rekenen op een studiebeurs uit het land van herkomst. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier