Italiaanse ijsjesprofessor leert West-Vlamingen het geheim van gelato

Redactie KW

West-Vlaanderen mocht deze week de Italiaanse professor Gianpaulo Valli verwelkomen van de Gelato Universiteit uit Bologna. Hij werd uitgenodigd door Rudy Pattyn die dertig jaar een traiteurszaak uitbaatte en nu een ijsjessalon opent.

Gedurende vier dagen leert professor Gianpaulo Valli het team van Rudy hoe je het best gelato-ijs kunt maken. Als Italiaan en met zijn 25 jaar ervaring in de ijsjeswereld weet hij als geen ander de kneepjes van het vak.

Gianpaulo Valli: “U moet weten dat het gelato-ijs van nu gestart is in Italië met drie personen die in de 18e eeuw begonnen met het maken van dit ijs. Een zeer simpel ijs op basis van melk, suiker en eieren.”

(LV/LD)

Meer in het nieuws van Focus en WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier