Isabelle Devriendt en Ulrieke Storme winnen poëziewedstrijd ACW

Redactie KW

Isabelle Devriendt en Ulrieke Storme hebben de poëziewedstrijd van het ACW Oostende-Westhoek gewonnen. Er waren 103 inzendingen. Het thema van de poëziewedstrijd was ‘de sociale zekerheid’.

Een jury (met onder meer Johan Verstreken en Wim Chielens) beoordeelde alle inzendingen en bekroonde er twee. Bij de volwassenen won Isabelle Devriendt uit Zonnebeke met het gedicht ‘Samen’. In de categorie -14 jarigen won de 9-jarige Ulrieke Storme uit Poelkapelle met het gedicht ‘Rijken delen’:

Rijken delen – Willen delen – Kunnen delen – Een lange reis – Liefde – Vriendschap – Hartelijk.

Armen hopen – Mogen hopen – Vriendschap moet je delen – Verdriet moet je delen – Hou je de zware zak? – Zwaar – Heel Zwaar.

Ik wil helpen dragen – Deel met anderen – Dat is een goede start!

De 2 laureaten stoten nu door naar de nationale wedstrijd. Hun gedichten worden dan nog eens beoordeeld door een jury onder leiding van dichter Geert Van Istendael. Die schrijft voor de ACW-campagne van dit jaar maandelijks een gedicht over sociale zekerheid. De dichtbundel met de winnende gedichten wordt voorgesteld op 21 mei in Antwerpen, tijdens het Rerum Novarumfeest ‘Feestival Social’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier