“Is er nog een politieke meerderheid in de gemeenteraad?” (Groen!)

Redactie KW

Oppositieraadslid Guido Maertens (Groen!) vraagt zich af of er nog een politieke meerderheid is in Brugge. Meerderheidspartijen Open VLD, CD&V en SP.A bakkeleiden dinsdagavond tijdens de gemeenteraadszitting over het stadiondossier.

Er is geenszins sprake van eengezindheid. Raadslid Pierre Chevalier verzocht de Vlaamse Regering om de beslissing van de gemeenteraad te respecteren en te kiezen voor de locatie Loppem. Hij hekelde het feit dat burgemeester Patrick Moenaert binnen de Task Force de piste van een voetbalstadion langs de Blankenbergse Steenweg lanceerde.

De burgemeester nam die kritiek niet en stelde dat hij dit alternatief enkel opperde voor het geval dat de Task Force Loppem niet weerhoudt. Moenaert heeft in dit adviesorgaan pro Loppem gestemd.

Raadslid Renaat Landuyt (SP.a) kwam met een nieuw partijstandpunt op de proppen : “Onze partij wil niet dat de groene gordel twee keer wordt aangesneden. Een voetbalstadion is niet combineerbaar met een hoofdkwartierenzone vlakbij. Loppem kan als site, indien het aantal voorziene winkels drastisch gereduceerd wordt. In ruil hiervoor moet Vlaanderen met centen op de proppen komen. Daarnaast moet er een oplossing komen voor de jeugd en voor Cercle.”

Rita Brauwers (Groen!) blijft voorstander van de uitbreiding van het Jan Breydelstadion, waarin de stadskas de voorbije dertien jaar voor liefst 25 miljoen euro aan onderhouds- en uitbreidingwerken heeft gespendeerd. (SVK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 6 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier