Ipadproject loopt vlotjes in Blankenbergse scholen

Redactie KW

In Blankenberge hebben het Sint-Pieterscollege en de Sint-Jozefshandelsschool na twee weken Ipadonderwijs een eerste grote evaluatie gemaakt. Ondanks de tegenwind en het protest van enkele ouders voor de zomer, loopt het project op school als een trein. Er zijn nu meer dan 800 ipads in omloop en zowel leerlingen als leraars zijn ervan overtuigd dat ze de juiste kaart hebben getrokken.

In de zogenaamde Ipadschool van Blankenberge wordt in alle lessen intensief gewerkt met Ipads. De eerste resultaten klinken positief. ” Ik sta versteld van de snelheid waarmee ze leren en ik denk ook dat al die leerkrachten zien hoe gemotiveerd de kinderen zijn. En dat motiveert ook de leerkracht”, zegt Rudi Boydens van de St-Jozefshandelsschool – St.-Pieterscollege.

Kritiek neemt af

Blijkbaar is er een zelfde dynamiek ontstaan bij de ouders van de school. De aanvankelijke kritiek en vooral de vrees voor extra kosten neemt af. Op school kunnen leerlingen de Ipad ofwel huren voor vier keer 40 euro per jaar of het verplichte toestel kopen. Volgens de school worden op termijn ook heel wat kosten bespaard. Het leraren- en directieteam in Blankenberge heeft alvast de nek uitgestoken met dit vooruitstrevende onderwijsproject. Het aantal nieuwe inschrijvingen is gestegen en volgens de directie valt geen enkele leerling uit de boot omdat hij de Ipad niet kan betalen.

(S.K./A.D)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Ipadproject loopt vlotjes in Blankenbergse scholen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier