Inwoners Zonnebeke krijgen een gezondheidskalender

Redactie KW

Begin volgende week krijgen alle inwoners van Zonnebeke de Gezondheidskalender 2012 in de brievenbus. Hierin vinden zij 12 gezonde, duurzame en budgetvriendelijke recepten maar ook tips voor een gezondere voeding en een meer actief leven. De Gezondheidskalender kadert in de actie Fit en Gezond van de diensten vrije tijd en welzijn van de gemeente Zonnebeke.

Begin dit jaar werd een oproep gelanceerd naar de inwoners van Zonnebeke om een budgetvriendelijk recept te bezorgen met gezonde en duurzame ingrediënten. De ingeleverde recepten werden door Logo Midden West-Vlaanderen op gezondheid en duurzaamheid gescreend. Verder werd de kalender aangevuld met allerhande interessante tips en weetjes over gezonde voeding en meer beweging.

Foto’s

Jan Yperman ging de mensen, die een recept ingediend hebben, bij hen thuis fotograferen. Bart Knockaert (Chocolate Jesus) tekende voor het ontwerp. De kalender is terug te vinden op ttp://www.zonnebeke.be/pdf/cultuur/ZON%20kalender%20DEF.pdf

De Actie Fit en Gezond kwam tot stand dank zij een samenwerking met Logo Midden West-Vlaanderen en de Lokale Wachtdiensten van de Huisartsen.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier