Inwoners Veurne mogen 750 kilo groenafval gratis afleveren op containerpark

Redactie KW

Veurns burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) liet op de gemeenteraad weten dat Veurnaars voortaan 750 kilo groenafval gratis mogen aanleveren. Oppositiepartij N-VA vond het maar een flauw afkooksel van de verkiezingsbelofte die Veurne Plus maakte om het containerpark volledig gratis te maken.

“Toen we vorig jaar huisbezoeken deden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen klaagden de inwoners vooral over het groenafval dat ze vanaf 200 kilo moesten betalen. Daarom hebben we besloten dat de inwoners sinds 1 mei 750 kilo groenafval gratis mogen aanvoeren op ons containerpark”, meldde Peter Roose op de gemeenteraad. “We blijven een beperking opleggen om te voorkomen dat mensen van de buurgemeenten opnieuw hun groenafval naar ons containerpark zouden vervoeren.”

N-VA pleitte ervoor om geen beperking te leggen op de hoeveelheid groenafval die gratis aangevoerd mag worden. Wouter Vanlouwe verwoordde het partijstandpunt. “We zouden de provisie van zes euro per Veurnaar afschaffen omdat we voorstander zijn van het principe dat de vervuiler betaalt. Anderzijds zouden de inwoners onbeperkt groenafval mogen aanleveren omdat die afvalfractie hergebruikt kan worden. Ik denk maar aan groene stroom en compost.”

N-VA onthield zich bij de stemming en Open VLD stemde tegen.

(GUS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier