Inwoners van Oekene denken mee over toekomst van hun dorp

Redactie KW

De inwoners van Oekene krijgen de kans om mee te denken over de toekomst van hun dorp. Samen met de provincie en het architectenbureau Buro II heeft het Roeselaarse stadsbestuur een masterplan voor Oekene opgemaakt over hoe het dorp er over 20 jaar kan uitzien. De verschillende scenario’s zijn tijdens een infoavond en een wandeling voorgesteld.

Er was heel wat belangstelling voor de voorstelling van het masterplan. Nu is Oekene een rustig woondorp aan de rand van Roeselare en de meeste inwoners willen dat zo houden. Alle inwoners krijgen nu de kans om mee te bepalen hoe hun dorp er over pakweg 20 jaar kan uitzien.

Meningen

De bedoeling is de discussie aan te zwengelen en zoveel mogelijk meningen aan bod te laten komen. De verschillende mogelijkheden worden als puzzelstukken voorgesteld en de bevolking kan daar mee aan de slag. Want de toekomstvisie ligt nog niet vast.

Drie wandelingen

Er zijn ook drie wandelingen uitgestippeld. Zo is het masterplan geen dode letter en ben je beter geïnformeerd voor het invullen van je voorkeurformule. Er vinden de komende weken nog drie geleide wandelingen plaats. Eind oktober wordt het resultaat van de ondervraging bekend gemaakt. (BV)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier