Inwoners van Langemark-Poelkapelle betrokken bij dorpskernvernieuwing

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Langemark-Poelkapelle wil de inwoners van Langemark betrekken bij de renovatie van de dorpskern van Langemark. Deze dorpskernhernieuwing wordt één van de belangrijkste projecten in de gemeente voor de volgende jaren. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met het studiebureau Grontmij.

De afgelopen maanden heeft het studiebureau al heel wat voorbereidend werk verricht: een ruimtelijke analyse van het centrum, een onderzoek van de verkeersstromen, parkeertellingen, enz… Met deze basisgegevens zijn ze aan de slag gegaan om al enkele grote lijnen van het nieuwe dorpscentrum op papier te zetten. Maar vóór ze verder gaan met het ontwerp van de dorpskernhernieuwing, wil het gemeentebestuur graag de mening horen van de bewoners en de handelaars.

Infomarkt

Om de mening van de Langemarknaars te kennen, organiseert de gemeente samen met het studiebureau op 1 februari een infomarkt waar iedereen de gelegenheid krijgt om de plannen te bekijken, uitleg te krijgen van de ontwerpers en zijn bedenkingen en ideeën aan het gemeentebestuur te bezorgen.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier