Inwoners van Anzegem voeren actie voor veiligere Statiestraat

Redactie KW

Zo’n 50 actievoerders hebben vanmorgen in Anzegem verzameld voor een fietstocht langs de Statiestraat. Op die manier wilden ze naar eigen zeggen nog eens aantonen dat de weg echt niet veilig is voor fietsers.

‘We vinden dat het te lang duurt voor er iets gebeurt. Op 24 december hebben we al actie gevoerd en er is intussen nog niets veranderd’, zegt Leendert Van Hulle van het actiecomité ‘Statiestraat is geen Snelweg’.

De actievoerders willen dus snel maatregelen voor er nog meer dodelijke slachtoffers vallen. Tijdens de fietstocht hielden ze halt bij de plaats waar twee jaar geleden een jonge fietser overleed nadat hij aan hoge snelheid door een wagen was aangereden. Hoewel enkele jaren geleden de maximumsnelheid er is teruggebracht van 70 naar 50, rijden de wagens meestal veel te snel.

Het gemeentebestuur van Anzegem begrijpt het ongenoegen van de actievoerders en zegt dat er stappen gezet zijn om de verkeersveilighied er te optimaliseren. ‘We zaten al samen met het Agentschap Wegen en Verkeer om te kijken hoe we er een gescheiden fietspad kunnen aanleggen. We hebben ook de vraag gesteld om al snel twee flitspalen langs de weg te plaatsen’, aldus Claude Van Marcke, schepen voor mobiliteit. Op een grondige aanpak van de Statiestraat is het volgens minister van mobiliteit Hilde Crevits nog wachten tot in 2014.

(TN/KB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier