Inwoners protesteren in Nieuwpoort tegen nieuwe regeling huisvuilophaling

Redactie KW

Aan het stadhuis van Nieuwpoort voerden enkele inwoners vrijdag actie omdat ze vinden dat ze onheus worden behandeld door de nieuwe regeling voor de ophaling van het huisvuil.

Het stadsbestuur besliste onlangs om in de deelgemeente en een aantal wijken het huisvuil maar om de twee weken meer op te halen in plaats van elke week. “Wij vinden het ongehoord dat beslist werd om met uitzondering van het stadscentrum en Nieuwpoort-bad het huisvuil maar om de twee weken meer af te halen”, aldus woordvoerder Koen Smeyers. “We zijn daarom gestart met een petitie waarin we duidelijk maken dat deze eenzijdige beslissing van het stadsbestuur allerminst wordt geapprecieerd. Dit is pure discriminatie. Wij willen gewoon dezelfde dienstverlening als de andere inwoners.” Intussen telt de petitie al meer dan 260 handtekeningen en de lijst groeit nog aan.

De actievoerders werden te woord gestaan door het hoofd van de dienst communicatie en de heer Leye van de milieudienst. Zo hopen dat er nog wordt teruggekomen op de beslissing. Burgemeester Roland Crabbe laat weten dat er vanaf half maart op het hele grondgebied ondergrondse containers komen en dat na verloop van tijd hiervan een evaluatie zal worden gemaakt.

(PB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier