Inwoners Oudenburg kunnen met afval niet meer naar Oostends containerpark

Redactie KW

Vanaf 1 juli kunnen inwoners van Oudenburg niet langer met afval naar het containerpark in Oostende. Dat kwam ter sprake in de gemeenteraad van Oudenburg donderdagavond.

Erna Coene van OpenVLD-Dis vindt dat spijtig. “Voor enkele inwoners van Oudenburg is Oostende handig, daar ze dichter bij het containerpark van Oostende wonen. Dit is enkel zo voor Oudenburg en Gistel, waarom kunnen de andere gemeenten dit wel bekomen?”

Volgens burgemeester Ignace Dereeper (CD&V) antwoordde hierop: “Binnen het huidige systeem dat wij hanteren op het containerpark – het onthaal, de begeleiding en het systeem – kunnen wij niet meer naar Oostende. Ik hoor veel positieve commentaren over ons containerpark en verwacht dan ook geen problemen.”

Ook raadslid Vandenbroele (Onafhankelijke) kon zich hiermee niet verzoenen: “Als het enkel gaat om een technisch vernuft probleem, waarom kan er dan niet naar een oplossing gezocht worden?” Burgemeester Dereeper: “Het is zo dat in de toekomst ook de andere gemeenten Oostende zullen moeten verlaten”.

(SB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier