Inwoners Moorslede mogen kiezen uit 3 voorstellen voor dorpskernvernieuwing

Redactie KW

De inwoners van Moorslede, Dadizele en Slypskapelle krijgen daarvoor dinsdag een folder in hun brievenbus

Het nieuw gemeentebestuur van Visie en PRO zal de bevolking over de dorpskernvernieuwing laten kiezen uit drie voorstellen. In de folder zijn de plannen voorzien van een visualisatie en een beschrijving.

Originele plannen herzien

In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober vorig jaar stelde het toenmalig gemeentebestuur van Groep a de plannen voor de dorpsvernieuwing voor. Het nieuw gemeentebestuur heeft deze plannen evenwel herzien. Opmerkelijk is alvast dat het plan van de vorige meerderheid in de folder het eerste van de drie voorstellen is. In het voorstel van Groep a zou het standbeeld van Pater Lievens op de Marktplaats verhuizen naar de kerk toe. In zowel het tweede als derde voorstel blijft het standbeeld staan en komt er rond het standbeeld een plein met een waterspiegel of een watervlak.”

Antwoordstrook

De inwoners kunnen hun antwoordstrook bezorgen tegen uiterlijk 20 augustus. Op de gemeenteraad van september wil men het definitief voorstel laten goedkeuren. De kostprijs is geraamd op 2.450.000 euro. Het gemeentelijk aandeel op 1,1 miljoen euro. Het gemeentebestuur wil de wegen- en rioleringswerken nog dit jaar aanbesteden. De werken zouden anderhalf jaar duren.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier