Inwoners Moorslede kiezen ontwerp van nieuwe dorpskern

Redactie KW

De inwoners van Moorslede, Dadizele en Slypskapelle kozen uit de drie voorstellen over de dorpskernvernieuwing op en rond de Marktplaats in Moorslede voor voorstel 3.

Het standbeeld van Pater Lievens blijft staan en er komt rond het standbeeld een plein met een watervlak. De 6de Jagersstraat wordt éénrichtingsverkeer. De rijrichting rond de Sint-Martinuskerk in tegenwijzerzin blijft behouden. In de Kerkstraat is ook éénrichtingsverkeer voorzien. In totaal blijven er honderd parkeerplaatsen over.

Antwoordstrook

Over de drie voorstellen werd vorige maand in elke brievenbus een mooie folder met een antwoordstrook verspreid. Namens de oppositiepartij Groep a woonde Andries Sioen de telling in het gemeentehuis bij. “We kregen meer dan zevenhonderd antwoordstroken terug”, zegt schepen van Openbare Werken Pol Verhelle (Visie). “Dat houdt ongeveer vijftien procent van de bevolking in. Voorstel 3 kreeg 82 procent van de stemmen. Voorstel 1 zo’n acht procent en vier procent voor voorstel 2. Ongeveer vijf procent van de antwoordstroken was ongeldig. Zoveel respons had ik niet verwacht. Dat de meesten kozen voor voorstel 3 verwondert me niet want het was voelbaar dat dit voorstel het meest leefde.”

“Er waren ook mensen die op de antwoordstrook opmerkingen noteerden of voorstellen deden. Sommigen staken er ook een brief bij. We gaan dat nu allemaal eens bekijken. Het is de bedoeling dat het dossier met het bestek op de gemeenteraad van oktober komt. September halen we niet.”

(EDB)

Inwoners Moorslede kiezen ontwerp van nieuwe dorpskern

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier