Inwoners Avelgem klagen onveilige verkeerssituatie aan

Redactie KW

Omwonenden van de Ruggestraat en de Oudenaardsesteenweg in Avelgem maken zich zorgen over de verkeerssituatie in hun buurt. Vorige week overleed een meisje van 12 toen ze op haar fiets werd aangereden door een vrachtwagen. Tussen Kerkhove en Avelgem moeten fietsers de gevaarlijke steenweg drie keer dwarsen. Bovendien reden de fietsertjes vorige week aan de andere kant, wellicht omdat het fietspad aan de overkant onder de modder zat.

Het dramatische geval van vorige week blijft nazinderen in Avelgem. Bloemen en knuffels herinneren aan het meisje van 12 dat omkwam toen een vrachtwagen een groepje fietsers aanreed. Op dit stuk Oudenaardsesteenweg is er aan beide zijden een fietspad. Maar de overkant is bij regenweer hier en daar levensgevaarlijk. Net als vanmorgen zat het fietspad vorige week onder de modder.

Zwaar verkeer

De Oudenaardsesteenweg is een gewestweg. Het Vlaams Gewest reinigt de fietspaden een paar keer per jaar. De gemeente zegt dat ze zelf ook nog één keer over de paden gaat, maar wel met Wegen en Verkeer gaat overleggen om de situatie veiliger te maken. Nu moeten fietsers de weg nog op drie plaatsen dwarsen. Niet evident op zo’n brede weg. De Ruggestraat, die uitmondt op de plaats van het ongeval, krijgt af en toe zwaar verkeer te verwerken van en naar Kluisbergen. Ook dat baart de buurt zorgen.

Het meisje van 12 dat het ongeval niet overleefde, wordt zaterdag begraven. 21 jaar geleden overleed op dezelfde plaats ook al eens een fietser.

(J.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

http://www.focus-wtv.tv/video/inwoners-avelgem-bezorgd-om-verkeer-hun-buurt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier