Investeren in zonnepanelen wordt weer interessanter

Redactie KW

Wie een lening afsluit voor het plaatsen van zonnepanelen krijgt van de federale overheid een rentekorting van anderhalf procent. Met deze nieuwe maatregel wil minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne het gebruik van milieuvriendelijke technieken en energie stimuleren. De minister stelde de nieuwe maatregel voor tijdens een werkbezoek aan zonnepanelenproducent Enfinity in Waregem.

Het investeren in een zonne- installatie op uw dak wordt weer wat interessanter. Heel wat gemeentebesturen geven nu al premies voor het installeren van zonnepanelen, er is een fiscale aftrek voor de plaatsing en wie zelf groene stroom aan het net levert krijgt daarvoor een vergoeding. Nu kan je als particulier een beroep doen op groene leningen.

De “groene leningen” maken deel uit van het economisch relanceplan om de particulier te stimuleren om te blijven kiezen voor ecologie. Voor een zonne- installatie voor 2000 kilowattuur per jaar, dat is met een 8 tal panelen ben je nog altijd het bedrag van een kleine middenklas auto kwijt. Als de vraag naar zonnepanelen groter wordt zal de prijs van de technologie ook goedkoper worden.

ENFINITY heeft sinds eind vorig jaar zijn hoofdzetel in Waregem. Het bedrijf is in 12 landen actief en stelt in West-Vlaanderen een 50 tal mensen te werk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier