Investeren in nieuwbouw voor buitenschoolse opvang

Redactie KW

De bestuursmeerderheid heeft de opmaak van het budget 2009 zo goed als rond. Tielt investeert volgend jaar onder andere in camerabewaking, de uitbouw van de Poelbergschool en er wordt voor de buitenschoolse kinderopvang Tanneke een nieuw gebouw in de Europalaan voorzien. In totaal zijn 12 miljoen euro investeringen gepland.

Op donderdag 8 januari legt de bestuursmeerderheid het budget 2009 aan de leden van de gemeenteraad voor. Tielt voorziet voor 2009 ruim 12 miljoen euro investeringen.

Na de installatie van camera’s op en rond de Europahal en het Generaal Maczekplein wordt ook camerabewaking voorzien op en rond de Markt. Verder zijn wegeniswerken gepland in de Krommewalstraat, de Kanegemstraat, de Pontweg, het Rameplein en de Hulststraat.

Een kwart miljoen euro wordt geïnvesteerd in de aankoop van nieuw straatmeubilair voor de winkelstraten (banken, fietsenstallingen, vuilnisemmers,…). De aanleg van het speelbos langs de Ringlaan wordt gebudgetteerd op 100.000 euro.

Voor het ereloon van de renovatie/nieuwbouw van het cultuurcentrum Gildhof wordt een bedrag van 500.000 euro in het budget ingeschreven. Er wordt ook geïnvesteerd in sport (afwerking zaalinfrastructuur, basketterrein, verlichting voetbalterrein, aanpassing steeplebak,…).

De uitbouw van de vroegere Poelbergschool tot recreatief en landelijk centrum wordt op 1 miljoen euro gebudgetteerd. De belangrijkste investering wordt in 2009 de bouw van een nieuw Tanneke (initiatief buitenschoolse opvang) in de Europalaan. Er wordt een bedrag van 3 miljoen euro voorzien. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier