Inval onderwijsinspectie in PCVO Izegem : deputatie beslist een raadsman te nemen

Redactie KW

“In afwachting dat we op de hoogte worden gesteld van de bevindingen van de onderwijsinspectie na haar inval in het PCVO in Izegem, heeft de deputatie vanmorgen beslist in deze zaak een raadsman onder de arm te nemen”. Dat antwoordde gedeputeerde Gunter Pertry (SP.A) donderdag tijdens de provincieraadszitting op een vraag van Carl Vereecke (Open VLD)

Pertry onderstreepte nogmaals dat noch hij noch zijn collega’s-gedeputeerden op de hoogte waren van mogelijke onregelmatigheden in de school bij het bijhouden van gegevens over lesuren en cursisten ten behoeve van het departement Onderwijs. “Indien dit zo zou zijn geweest, dan zouden we zeker al hebben ingegrepen”, aldus Pertry. “We hebben ondertussen wel het personeel samengeroepen en hen verzekerd dat er momenteel absoluut geen probleem is om per 1 september in de school het aanbod op te starten zoals voorzien”.

Gedeputeerde Pertry was evenwel absoluut niet te spreken over de tussenkomst van Baldwin Vandenbulcke (Vlaams Belang), die beweerde dat Pertry wél vooraf op de hoogte was, wat hij afleidde uit het feit dat een bepaalde vergadering van de schoolraad werd vervroegd en dat directeur Thomas Heus volgens hem op deze bijeenkomst, waar ook gedeputeerde Pertry op aanwezig was, een gecrispeerde, zenuwachtige en heel gestresseerde indruk maakte.

De provincie West-Vlaanderen is de Inrichtende Macht van het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs (PCVO) en kan de directeur sanctioneren mocht uit het inspectieverslag blijken dat er daadwerkelijk is gesjoemeld met de cijfers en er bepaalde subsidies onrechtmatig zouden zijn binnengerijfd.

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier