Inval in clublokaal Hell’s Angels in Eernegem

Redactie KW

(UPDATE 2) De politie is vanmorgen binnengevallen in het clublokaal van motorbende Hell’s Angels in Eernegem. Er waren gelijktijdig ook invallen in Gentbrugge, Genk en Moeskroen. De huiszoekingen zouden verband houden met een schietpartij in Aalbeke, in 2009. Er zijn een tiental mensen opgepakt, onder hen één vrouw.

In het najaar van 2009 werd in Aalbeke een motor in brand gestoken aan het clubhuis van de Outlaws, een andere motorbende. Een paar weken later werd het clubhuis beschoten vanuit een voorbijrijdende auto. Drie mensen raakten toen zwaargewond. Wellicht ging het om een afrekening van een motorbende uit Moeskroen.

Toen een ploeg van Focus-WTV na de schietpartij beelden wou nemen van het café in Aalbeke, nam één van de Outlaws de camera in beslag, maar gaf die wat later toch terug.

Bij de huiszoekingen vanmorgen zijn tien mensen aangehouden. “Er zit één vrouw bij, voor de rest zijn het allemaal mannen”, zegt Lieve Pellens van het federaal parket. “Alle verdachten zijn vijftigers. Op onze vraag zijn er in de Noord-Franse regio Nord-pas-de-Calais ook twee huiszoekingen uitgevoerd, waarbij één verdachte is opgepakt. Voor die man is een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.”

Bij de huiszoekingen zijn ook een groot aantal handvuurwapens en andere wapens gevonden en in beslag genomen, naast een hele hoop documenten en alle computers. In het Eernegemse clublokaal vond de politie ook een aanzienlijke hoeveelheid drugs.

(jv/belga)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier