Internationale serviceclub voor vrouwen strijkt neer in Brugge

Redactie KW

In Brugge houden de leden van de serviceclub Ladies Circle hun internationale jaarlijkse vergadering. De Belgische afdeling was dit jaar aan de beurt om deze bijeenkomst te organiseren. De voorbije jaren waren dat de Schotse en de Indiase afdeling.

Meer dan 1.000 vrouwen namen deel aan de openingsceremonie van de driedaagse in de Sint-Gilliskerk. De deelnemers komen uit 36 landen want Ladies Circle en heeft 12.500 leden over heel de wereld. Iedere vrouw tussen 18 en 45 kan lid is welkom in deze serviceclub. Na de ceremonie in de Sint-Gilliskerk hielden de deelnemers een parade in de Brugse binnenstad.

Chocolade

Het thema van deze driedaagse is chocolade, hoe kan het anders in Vlaanderens bekendste chocoladestad. De Brugse chocolatiers zorgden voor de gelegenheid voor enkele honderden chocoladehoedjes.

Het binnenhalen van de internationale conferentie is een extra meevaller voor de Brugse horeca en de toeristische sector in het algemeen. De ladies zijn samen goed voor enkele duizenden overnachtingen.

(BV/BS)

Meer hierover in het nieuws op FOCUS vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier