Internationale Rozentuin van Kortrijk valt in de prijzen

Redactie KW

Op haar congres in het Zuid-Afrikaanse Sandton heeft de World Federation of Rose Societies (WFRS) een prestigieuze award toegekend aan de Internationale Rozentuin van Kortrijk. De Award of Garden Excellence is een wereldwijde erkenning voor het unieke karakter van de tuin die in 1959 door de provincie West-Vlaanderen werd opgericht. worden).

De rozentuin in Kortrijk is uniek omdat het de enige Vlaamse tuin is die behoort tot het internationaal netwerk van rozen proeftuinen (tuinen waar roosselecties officieel uitgetest. De Kortrijkse Internationale Rozentuin, anderhalve hectare groot, is eigendom van de Provincie West-Vlaanderen. Inagro, het provinciaal agentschap voor land- en tuinbouw uit Beitem staat in voor het dagdagelijkse beheer en de professionele keuring van de nieuwe rozenselecties.

Ook prijs voor boek Ann Velle

Ook het bij Lannoo uitgegeven nicheboek ‘Uitbundig bloeiende rozen’ viel tijdens de Roosconventie in de prijzen en kreeg vanwege de WFRS een literaire award toegekend. Dit boek werd geschreven door de West-Vlaamse rozenveredelaar Ann Velle, in samenwerking met Philipe Debeerst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier