Internationale Opendeur op marinebasis

Redactie KW

Op 3 en 4 juli vindt de 30ste editie van de “Internationale Opendeur” van de marinebasis Zeebrugge plaats. De opendeurdag belicht onder andere de opdrachten die de marine de afgelopen dertig jaar onder Europees mandaat heeft uitgevoerd.

Daarnaast kan het publiek uitgebreid kennismaken met het fregat F931 Louise-Marie, dat in het najaar vertrekt voor zijn tweede anti-piraterijopdracht bij de Hoorn van Afrika, in het kader van de operatie Atalanta. Verder zijn ook de mijnenjagers Bellis en Primula, het kustwachtschip Stern en het commando- en logistiek steunschip Godetia open voor het publiek.

Zoals steeds zijn ook tal van buitenlandse schepen toegankelijk. Naast schepen uit Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland en Frankrijk, zijn de paradepaardjes ongetwijfeld de USS Mount Whitney, het 194

meter lange amfibische commandoschip van de tweede vloot van de

Amerikaanse Navy, en de Nederlandse onderzeeër Walrus. De schepen zijn open voor het publiek, telkens van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.30 uur.

De marinebasis zelf is doorlopend gratis toegankelijk van 10.00 uur

tot 18.00 uur. Op het programma staan ondermeer tentoonstellingen, demonstraties, anti-piraterijoefeningen en reddingssimulaties met de

Seaking, paradroppings en concerten. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier