Internationaal Fotofestival van start in Knokke-Heist, landschappen en natuur centraal

Redactie KW

Tot eind juni vindt in Knokke-Heist het Internationaal Fotofestival plaats. Thema dit jaar is wonderland. Dat slaat op de vele landschappen en de verscheidene aspecten van de natuur die de fotografen vastlegden. Naast de binnententoonstellingen op drie locaties pakt het Knokke-Heistse gemeentebestuur, dat het festival organiseert, ook uit met een fotoparcours met een 80 tal foto’s.

Het Internationaal Fotofestival zet meteen ook de hele gemeente in de kijker met een fotoparcours van 16 km. Zo kan je op de dijk van Duinbergen kennismaken met de bijzondere foto’s van Gerco Deruyter. Hij is één van de zes topfotografen die in het festival aan bod komen. De Rotterdammer bevestigt zijn fototoestel aan een vlieger om landschappen te fotograferen.

Visserij

Ook de foto’s van Corey Arnold in het heemkundig museum Sincfala zijn niet alledaags. De Amerikaan verdiende jarenlang de kost als visser voor hij koos voor de fotografie. Nu reist hij de wereld rond met een missie. ” Als je denkt aan de foto’s van rond de vorige eeuwwisseling over de romantiek van de visserij met de zeilschepen. Het is nu helemaal anders en ik vraag mij af hoe het in de toekomst zal zijn. Het is interessant archiefmateriaal”, zegt de fotograaf..

In de rand van de internationale tentoonstelling lopen in het Cultuurcentrum Scharpoord nog tentoonstellingen met werk van de laureaten van de internationale fotowedstrijd van Knokke-Heist en van de lokale fotoclubs.

Internationaal Fotofestival van start in Knokke-Heist, landschappen en natuur centraal

Bekijk hier de reportage

(B.V./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier