Interieur 2012 in Kortrijk trapt af met reuzenmeubels

Redactie KW

De biënnale Interieur 2012 in de Kortrijkse Xpo opent pas op 20 oktober zijn deuren, maar de centrumstad wordt donderdagavond al een beetje ingepalmd door design. Op de Grote Markt pronkt een reuzenstoel, en een moderne processie vertrok met een dertig meter lange tafel van Buda Beach, aan de Leieboorden, naar de Xpo-hallen.

Met deze ‘kick-off’ wordt de aftelklok naar de designbeurs opgestart. Vanaf donderdag zullen driehonderd exposanten beginnen aan hun stand in de hallen, maar ook aan de installaties in het centrum van de stad. Het is de eerste keer dat de biënnale danig inzet om de link tussen het centrum en de Xpo-hallen te versterken. Met de festiviteiten van donderdagavond wordt dat beeld nog versterkt.

8 hoog, 6 breed

“Met een fuchsia stoel van acht meter hoog en zes meter breed brengen we de beurs naar het centrum”, duidt Dieter Van Den Storm, artistiek directeur. “Maar ook de verhuis van een dertig meter lange tafel van een exposant draagt daartoe bij.” Een honderdtal studenten productontwikkeling van Howest vertrok met de tafel van aan de Leie naar de hallen.

(Belga)

Interieur 2012 in Kortrijk trapt af met reuzenmeubels

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier