Interieur 08 heeft oog voor innovatie

Redactie KW

Innovatie is voor bedrijven een must in een bikkelharde marktsituatie. En daar heeft ook Interieur 08 ook oog voor. De nevententoonstelling Design at Work toont vernieuwende producten. Het Brugse Bombardier en Eliet in Otegem krijgen daar zelfs een award voor. En om bedrijven aan te zetten tot creativiteit en vernieuwing toont Interieur ook het resultaat van unieke samenwerkingen tussen bedrijven en ontwerpers. Het 5X5 project, vijf ontwerpers en 5 bedrijven, is een project van designregio Kortrijk.

Zes winnaars van de Design at Work-wedstrijd in zes categoriën . Onder hen ook het Brugse Bombardier met een tram en Eliet uit Otegem met een groenversnipperaar. De opdracht van de Design at Work-wedstrijd luidde: ontwikkel innovatieve producten die getuigen van goed design en die marktklaar zijn.

” Het is zeker ruimer dan Interieur,” zegt Joost Vanhecke van Design at Work. “Design. Design at Work is niet sectorgebonden en kijkt 360 graden rond. Het kan gaan over sportartikelen, een sportfiets of een snowboard bijvoorbeeld, maar het kan ook een uurwerk of een bril zijn. 360 graden dus en we kijken niet alleen naar de beste producten, maar ook naar de beste materialen of diensten.”

Minister Van Quickenborne die ook innovatie in zijn portefeuille heeft mocht de awards uitreiken. Maar de wedstrijd met meer dan 150 inzendingen is maar een voorsmaakje. Volgend jaar is er in Kortrijk voor de eerste keer de Design at Work Biennale. Eliet broedt al op iets nieuws. De groenversnipperaar is uniek omdat ie uit kunststof bestaat.

“Bovendien is het ook het eerste exemplaar dat inkijkbaar is,” weet Frederic Lietaer van Eliet. “Je kan het versnippperingsproces volgen en anticiperen als er een verstopping dreigt of als de messen slijtage vertonen.”

De tram van Bombardier kreeg de award voor de lage vloer, het ruimtegevoel en de lederen zetels. “Omdat het het comfort van de reizigers vergroot. Bovendien heeft het er ook voor gezorgd dar het vandalisme met 60% gedaald is,” zegt Guy Hendrix van Bombardier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier