Intercommunale IMOG weegt gratis vrachtwagens kamperende jeugdbewegingen

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Veel jeugdbewegingen vertrekken deze dagen op kamp en dat is een kleine volksverhuizing op zich. Tenten, sjorhout, keukenmateriaal en proviand, alles moet mee in de vrachtwagen. Maar daarbij lopen ze het risico om te zwaar geladen te zijn. Om daaraan te verhelpen kunnen de jeugdverenigingen bij de intercommunale IMOG terecht om hun kampvervoer gratis te laten wegen.

De KSA Vikingers van Bissegem vieren dit weekend hun 75-jarig bestaan in het Waalse Nismes, dicht bij Couvin. Het wordt een groot kampfeest, met alles erop en eraan en daarom zijn ze tot in de puntjes voorbereid. De KSA-ers zeulen zowaar een kleine 10 ton materiaal mee. En dat is nodig om ruim 100 leiders en leden onderdak te bieden en te voeden. Om zeker te zijn dat ze niet overladen zijn, lieten ze bij de intercommunale IMOG in Harelbeke hun vrachtwagen gratis wegen.

Rechtszaak

Enkele jaren geleden nog werd een overladen vrachtwagen met kampvervoer uit Heule staande gehouden door de wegpolitie. Toen werden de bestuurders, zelf vrijwilligers, voor de rechtbank gedaagd. Beter voorkomen dan genezen dus!

Intercommunale IMOG weegt gratis vrachtwagens kamperende jeugdbewegingen

Bekijk hier de reportage

(AD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier