Intentieverklaring over bouw van nieuw Olympiabad

Redactie KW

De provincie en de stad Brugge hebben een intentieverklaring ondertekend over de bouw van een nieuw Olympiabad. Daarmee komt er eindelijk schot in een zaak die al jaren aansleept. Er komt een nieuw provinciaal Olympisch zwembad naast het bestaande. En Vlaanderen, de provincie en de stad Brugge betalen elk een derde.

Het Olympiabad in Brugge is 30 jaar oud en voldoet niet meer aan de eisen. Omdat het goedkoper is om een nieuw zwembad te bouwen, dan om het bestaande te renoveren besliste de provincie een tijd geleden al dat er een nieuw Olympisch zwembad moet komen. Maar een 50-meterbad alleen is niet rendabel, dus kan het beter een multifunctioneel zwembad worden. Maar dat wou de provincie niet alleen betalen. Nu heeft de provincie een akkoord met de stad Brugge, en ook Vlaanderen betaalt mee.

Ook voor de zwemclubs en gezinnen zal het nieuwe zwembad natuurlijk een aanwinst zijn. Het nieuwe gebouw komt naast het bestaande. De provincie en de stad hopen dat het nieuwe Olympiabad eind 2012 zal open gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier