Intendant van Vlaams Radio Orkest wil overheidssteun voor Kursaal

Redactie KW

Het vierde seizoen van Ostendia Classica lijkt het meest prestigieuze ooit, maar hoelang kan de Kursaal dit evenement van hoge kwaliteit nog op het programma plaatsen ? „De andere organisatoren van dergelijke initiatieven krijgen daarvoor van de Vlaamse overheid subsidies. Waarom de Kursaal van Oostende niet ?”, zo vraagt Gunther Broucke van het Vlaams Radio Orkest zich af.

Zondag 19 oktober opent het Oostendse talent organist Peter Ledaine het vierde seizoen van Ostendia Classica. Telkens weer weet Michel Dutrieue, de drijvende kracht achter de negen klassieke topconcerten, een programma samen te stellen om duimen en vingers van af te likken.

„We waarderen ten zeerste zijn kennis ter zake en de inzet waarmee hij deze concertreeks organiseert”, zegt Peter Hoogland van Kursaal Oostende, „En ook volgend jaar gaan we daar zeker mee door, maar iedereen weet dat we, ondanks onze schitterende bezettingscijfers van de jongste twee jaar, moeite moeten doen om het hoofd boven water te houden. Precies omdat de Kursaal zelfbedruipend is, wordt het moeilijk om ons jaarprogramma verder uit te bouwen met dergelijke cultureel hoogstaande voorstellingen.” (Rio)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 17 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier