Inspectiediensten breiden controles in horecazaken aan kust uit

Redactie KW

De diensten voor sociale inspectie gaan hun controleacties in horecazaken aan de kust uitbreiden naar het voor- en naseizoen. Vorig jaar hebben inspectiediensten zo’n 300 zaken aan de kust bezocht en bij bijna de helft van de gecontroleerde ondernemingen konden inbreuken op de sociale wetgeving worden vastgesteld.

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst voert ook dit jaar tijdens de vakantieperiodes controles uit in horecazaken aan de kust. Dit jaar worden die controles nog uitgebreid in het voor- en naseizoen, zo kondigt de dienst aan.

Vorig jaar werden bij gezamenlijke controles door sociale inspectie, belastingdiensten en politie een 300-tal ondernemingen aan de kust bezocht. Bij bijna de helft ervan werden inbreuken op de sociale wetgeving vastgesteld. De voornaamste inbreuken waren het niet melden van een of meer werknemers via de onmiddellijke aangifte van tewerkstelling en inbreuken tegen de deeltijdse arbeid.

Naast gezamenlijke acties met belastingdienst en politie gaan de inspecteurs van de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst ook afzonderlijk op controle aan de kust.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier