Inschrijven voor groepsaankoop groene stroom en gas kan opnieuw vanaf 1 december

Redactie KW

Vanaf 1 december kan opnieuw ingeschreven worden voor de groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen.

Vanaf zondag 1 december kunnen particulieren en ondernemingen (met een jaarverbruik tot 50.000 kWh voor elektriciteit en 100.000 kWh voor gas) zich opnieuw vrijblijvend en gratis via de website www.samengaanwegroener.be, via de gratis infolijn (0800 76 101) of via een loket inschrijven voor de groepsaankoop groene elektriciteit en/of gas van de Provincie West-Vlaanderen.

Met de groepsaankoop wil de Provincie West-Vlaanderen haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op de energierekening. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een openbare veiling kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor honderd procent groene stroom.

Inschrijven kan tot en met woensdag 5 februari 2014.

Het verdere verloop

Voor particulieren en ondernemingen met een beperkt verbruik is de eigenlijke veiling voor energieleveranciers voorzien op donderdag 6 februari 2014. Daarna krijgen alle ingeschrevenen een voorstel op maat. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet over te stappen naar een andere energieleverancier. Wie het voorstel aanvaardt, wordt een contract van één jaar aangeboden.

Bij de groepsaankoop groene energie en gas van de Provincie West-Vlaanderen in 2012 schreven maar liefst 42.897 gezinnen zich vrijblijvend in. Dat is bijna 9 procent van alle West-Vlaamse gezinnen. 25.699 gezinnen (bijna 60 %) gingen effectief in op het aanbod van de winnende energieleveranciers en bespaarden gemiddeld 162 euro.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier