Inschrijven peuters in Roeselare : “Kamperen zal niet nodig zijn”

Redactie KW

Sinds twee jaar zijn er ook in Roeselare scholen waar de ouders al van ‘s nachts kamperen in de hoop om hun spruit tijdig te kunnen inschrijven.

Ook dit jaar zitten veel ouders al op hete kolen. “Dat is niet nodig”, horen we van Mark Develtere. “Er is voldoende plaats, al mag je geen twee weken wachten.”

De inschrijvingsprocedure om in te schrijven is gedeeltelijk veranderd. Daar waar er vorig jaar al op 1 februari ingeschreven kon worden, is dat nu pas op 1 maart. Broertjes, zusjes en kinderen van personeel krijgen vanaf 1 februari voorrang. De afgelopen jaren kampten een aantal scholen met een maximumgrens met hallucinante toestanden als gevolg. Twee jaar geleden overnachtten er ouders in gemeenteschool De Vlieger, vorig jaar ook nog eens in Lenteland en de Stedelijke Basisschool Octopus. “Onnodig want uiteindelijk kon iedereen zich die dag nog inschrijven en ik verwacht dat dit ook dit jaar het geval zal zijn”, vertelt Mark Develtere, directeur coördinatie binnen het stedelijk basisonderwijs. “We zijn ervan overtuigd dat we voor elk kind een plaatsje hebben.”

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier