Inrichtingsconcept voor duurzame glastuinbouwzone in Roeselare besproken

Redactie KW

De WVI bereidt samen met verschillende actoren de realisatie van een zone voor glastuinbouw voor. Door de nabijheid van de afvalverbrandingsoven Mirom biedt de locatie in het westen van Roeselare heel wat uitstekende troeven voor duurzame glastuinbouw.

De verbrandingsoven van Mirom levert al langere tijd restwarmte uit de verbranding van afval aan een warmtenet. Dat verwarmt in Roeselare onder meer serres, het Heilig Hartziekenhuis en andere gebouwen. Er wordt onderzocht of deze restwarmte ook rendabel kan worden ingezet in de glastuinbouwzone.

Bedrijven van 5 tot 10 hectare

De voorbije is al heel wat denk- en studiewerk voor de glastuinbouwzone geleverd. Er kon ook geput worden uit het uitvoeringsgerichte onderzoek dat de WVI had geleverd voor de realisatie van een glastuinbouwzone in Oudenburg.

Intussen werden in Roeselare al de eerste inrichtingsconcepten besproken met geïnteresseerde tuinders en investeerders. De zone wil plaats bieden voor grootschalige bedrijven van 5 tot 10 hectare. Het project krijgt Europese subsidies. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier