Inrichtende macht informeert over hervorming van Ieperse scholengemeenschap

Redactie KW

De inrichtende macht van de scholengemeenschap OLV van Tuine plant donderdag een gesprek met de ontevreden leerkrachten van Technisch Instituut Immaculata in Ieper. Er kwam vorige week al hevig protest van leerkrachten en leerlingen na het voorstellen van de hervormingsplannen voor de school.

De leerkrachten zijn ontgoocheld in de hervormingsplannen van de inrichtende macht. Vorige week kwamen ze in zwarte kledij naar school met een rouwbandje om. Waarop de leerlingen vrijdagvoormiddag de eerste twee lesuren een zitstaking hebben gehouden op de speelplaats. Wat de leerkrachten vooral hoog zit, is het feit dat de eerste graad uit Immaculata zal verdwijnen vanaf september 2010. Ook het feit dat hierover niet het minste overleg gepleegd is, vinden ze allesbehalve.

Vrijdagavond vond een overleg plaats tussen de vertegenwoordigers van de 5 vrije secundaire scholen van de scholengemeenschap OLV van Tuine en de COC (Christelijke Onderwijs Centrale). Hieruit blijkt dat de leerkrachten van de 5 betrokken scholen zich achter de leerkrachten van Immaculata scharen en dus allen op eenzelfde lijn staan .

Joos Waelkens geeft toe dat hij zoveel protest niet verwacht had en dat er een inschattingsfout geweest is op vlak van communicatie met de leerkrachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier