Ingelmunsternaar Filip Deconinck over de kroning van ‘Koning Filip’

Redactie KW

Filip Deconinck zal niet speciaal thuisblijven om naar de aanstelling van prins Filip tot koning Filip te kijken. Het koningshuis spreekt Filip niet zo sterk aan, hoewel hij nu eigenlijk bijna een naamgenoot wordt van de man die de troon bestijgt.

Filip ligt niet wakker van de aanstelling van onze toekomstige Koning. “Komende zondag zitten we al aan zee, waar we veertien dagen met vakantie zijn. Natuurlijk zal ook ik wel iets ervan zien in het nieuws, maar ik ben niet van plan om ‘s middags te kijken naar de aanstelling van de nieuwe Koning. Ik zit op dat moment liever op een terras”, lacht Filip, die toch liever Mathilde ziet op tv. “Mathilde is spontaner in vergelijking met haar man, onze toekomstigb koning, die toch heel stijfjes overkomt. En ‘t is ook nog een knappe madame, die Mathilde”, vult mama Erna aan.

Vroeger hadden we geen speciale aandacht voor koning Albert en koningin Paola en ook in de toekomst zal dat zo zijn. Ik denk niet dat hij eens zal langskomen”, knipoogt Filip. “Ik ben er zeker van dat koning Filip het zal proberen goed te doen. Of toch zijn entourage, die ervoor instaat dat alles volgens de regels verloopt. Moet er een koning zijn in ons land ? Voor mij hoeft dat niet, wat zijn wij daarmee ? Toch wens ik hem veel geluk toe”, besluit Filip.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier