Inge Vervotte: “Aanbestedingsprocedure GEN moet correct verlopen”

Redactie KW

Federaal minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte “deelt de bekommernis om het behoud van de tewerkstelling in België”, maar wil dat de NMBS in de eerste plaats de correcte procedure volgt voor de levering van de treinstellen voor het Gewestelijke Expressnet (GEN) voor Brussel. Daarmee reageert ze op het bericht dat de NMBS enkel nog onderhandelt met het Duitse Siemens, waardoor het Belgisch-Canadese Bombardier (met een vestiging in Brugge) uit de boot valt.

“Gezien de grootte van dit contract is het uiteraard van groot belang om de aanbestedingsprocedures correct te volgen. De bestelling van het GEN-materieel vertegenwoordigt immers een investering van ruim 1,4 miljard euro en is zo het belangrijkste investeringsdossier voor de NMBS voor de komende jaren”, zegt minister Vervotte.

Minister Vervotte lichtte in haar medeling ook kort de procedure toe: “De procedure verloopt in deelfasen. In eerste instantie is de beste offerte (“best and final offer”) geselecteerd. Nu wordt verder onderhandeld met de indiener van die beste offerte (“preferred bidder”). Als die onderhandelingen succesvol verlopen, volgt er een finale toewijzing. “

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier