Infovergadering tegen komst windpark in Nieuwkerke

Redactie KW

De plannen om in Nieuwkerke een windpark te bouwen zorgt voor heel wat vragen bij de inwoners. Op donderdag 25 juli wordt in de Chaplin in Nieuwkerke door de buurtbewoners uit de Zuidlindestraat een infovergadering belegd om 20 uur.

“Deze infovergadering komt er om de mensen in te lichten en hun vragen te groeperen en aan de gemeente voor te leggen”, zegt Tine Fournier. “We hebben ook iemand van de gemeente uitgenodigd om meer uitleg te geven.”

De plannen van het Kuurnse bedrijf Westwind Zephyrus zijn alvast het gespreksonderwerp van het weekend geworden. Velen dachten dan ook aan een late 1 aprilgrap. “We hebben niets dan vragen en hebben tot op heden ook niets gemerkt van die aanvraag”, zegt Pascal Lozie. “Nergens vinden we gele aanplakbiljetten terug die op de komst van een windpark kunnen wijzen.”

Ondertussen deelt burgemeester Marc Lewyllie de bezorgdheid van de Nieuwkerkenaars. “Wij zullen dit negatief adviseren, dat is echter onze enige bevoegdheid, de beslissing ligt bij het gewest. We vragen wel dat zoveel mogelijk mensen een bezwaarschrift zullen indienen. Samen slagen we er zeker in om dit buiten Heuvelland te houden.”

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier