Informaticabedrijf schenkt fietsen aan personeel

Redactie KW

Het informaticabedrijf Savaco biedt vandaag een gratis fiets aan elke medewerker die belooft om er minstens één keer per week mee naar het werk te komen. Ook personeelsleden die over een bedrijfswagen beschikken, komen ervoor in aanmerking.

“Met de wagen naar het werk komen is vaak niet meer dan een gewoonte”, zegt zaakvoerder Carl Sabbe. “En dat geldt zeker als je een bedrijfswagen hebt. Met deze actie willen we dat denkpatroon doorbreken, onze medewerkers meer bewust maken van alternatieve vormen van mobiliteit.”

Geen controle

Zowat een kwart van het personeel heeft zich aangemeld voor deze actie. Zij konden vandaag hun gratis fiets komen afhalen. De directie acht het niet nodig om er streng op toe te zien dat de eigenaars van de fietsen er werkelijk ook elke week mee naar het werk komen. “Dit is een moreel engagement,” zegt Sabbe, die zelf op amper vijf kilometer van kantoor woont en dus geregeld met de fiets komt. “We rekenen dus op enige zelfcontrole. Dat past ook in de manier waarop wij met onze medewerkers omgaan.”

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier