Ine Vacquier uit Kuurne dingt met haar klassedassen t’I? mee naar de Palm Urban Crafts Award

Redactie KW

Ine Vacquier is een van de veertig ‘crafters’ die meedingt naar de Palm Urban Crafts Award 2012. Ine wil met haar dassencollectie t’I? aantonen dat een das ook stoer en casual kan zijn. “Ik gooi alle klassieke regels van een das overboord”, aldus Ine.

“Mijn filmpje op de website van Urban Crafts telt momenteel 200 likes, ik moet er nog 600 verzamelen om in de finale te geraken”, opent Ine lachend. Er kan nog gestemd worden op Ine tot vrijdag 7 december 17 uur. De acht crafters met de meeste stemmen nemen het tegen elkaar op in de finale op 20 december. “Er zijn ook nog twee wild cards voor die finale.” Tijdens de finale stelt elke crafter zijn ontwerp voor en wordt de winnaar uitgekozen. “Ik vind dit sowieso een heel leuk initiatief, het is interessant om andere ontwerpers te leren kennen, ze zijn allemaal heel verschillend en dat maakt het net zo boeiend. Ik ben ook bezig met een eventuele samenwerking.” De winnaar van de Urban Crafts Award wint een ticket voor Burning Man in Amerika.

Unieke collectie

De collectie van Ine kan wel uniek genoemd worden. “Ik heb nog nooit iemand ontmoet die mijn ontwerpen al elders had gezien, op dat vlak is mijn werk wel bijzonder. Eigenlijk kan je stellen dat ik alle klassieke regels van een das overboord gooi. Mijn dassen zijn niet gestropt, ze bestaan niet per se uit stoffen in biais (schuindraad) en ik werk niet met gewone materialen. Al mijn ontwerpen zijn handgemaakt, alle draden zijn manueel aangehecht wat een erg clean beeld schept.”

De ontwerpen van Ine kan je via haar webshop bestellen. Voor een klassedas betaal je tussen de 45 en 70 euro.

(EDD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Stem op Ine via www.urbancrafts.tv/crafters/ine-vacquier-dassen/733378.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier