Industriezone bij Rollegem nog niet voor meteen

Redactie KW

In Kortrijk is onrust ontstaan over de mogelijkse inplanting van twee bijkomende bedrijventerreinen in Moeskroen dichtbij Kortrijks grondgebied. Maar die onrust is voorlopig ongegrond. De plannen voor het bedrijventerrein moeten nog op tafel komen op het niveau van de Eurometropool.

De huidige commotie heeft te maken de reeds 10 jaar aanslepende plannen van de Waalse Regering om het gewestplan te wijzigen en bijkomende industriezones in te tekenen. Voor Moeskroen zou dit oorspronkelijk om 2 gebieden van in totaal maar liefst 240 hectare gaan. De intercommunale IEG die het dossier onderzocht en de Moeskroense gemeenteraad lieten begin 2009 al verstaan dat 120 hectare ruim voldoende zou zijn, en inmiddels heeft de Waals Gewest de plannen nog verder ingeperkt tot 70 hectare. Daarvan zou 24 hectare als gemengde zone voor ambachten en kantoren voorzien worden in het gehucht Tombroek, terwijl de overige 46 hectare als industriezone in de wijk Marhem langs de A17 zou aangelegd worden.

De gemeenteraad van Moeskroen moet nog bevestigen of men de beide gebieden echt wil gaan ontwikkelen. Pas daarna kan de intercommunale IEG een aanvraagdossier samenstellen waarna nog tal van consultatiemomenten en openbare onderzoeken zouden volgen. Dit alles kan volgens de Kortrijkse schepen van ruimetelijke ordening Wout Maddens dus nog wel jaren duren.

(ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier