Indrukwekkend podium voor Bon Jovi op strand van Zeebrugge

Redactie KW

Zondag komt Bon Jovi naar het strand van Zeebrugge. De band zal er een concert geven voor zo’n 30.000 fans. De hele week al is een 100-tal mensen druk in de weer om het strand klaar te maken voor het optreden van Bon Jovi Open air. Er moet ondermeer een podium komen van 20 meter hoog. Daar is vandaag druk aan gebouwd.

Het strand van Zeebrugge lijkt vandaag wel een bouwwerf. Met behulp van 2 reuzenkranen en heel wat vorkheftrucks zijn de voornamelijk Duitse werklieden druk in de weer met de opbouw van het podium voor het concert van Bon Jovi. Een huzarenstukje; want het podium weegt bijna 150 ton en is 20 meter hoog. De werken zitten perfect op schema.

Het is de tweede keer dat Bon Jovi aan onze kust optreedt. De vorige keer was 8 jaar geleden op de Wellingtonrenbaan in Oostende. Het is wel de eerste keer dat de band uit de VS een concert op het strand geeft. Er komt dan ook nogal wat bij kijken. Zo moest een dam van meer 200 meter lang gebouwd worden op de grens van het terrein.

Het concert van Bon Jovi zondagavond maakt deel uit van de Circle Tour waarmee de band sinds vorig jaar al in 30 landen te gast was. Er worden 30.000 toeschouwers verwacht.

(TN)

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier