Indignados niet welkom op Kortrijkse Grote Markt

Redactie KW

UPDATE – Een groep Indignados, misnoegden die volksvergaderingen organiseren om lokale problemen aan te kaarten in het Europees parlement, heeft dinsdagavond van Kortrijks burgemeester Lieven Lybeer geen toestemming gekregen om te kamperen op de Grote Markt. Het gezelschap mocht wel overnachten in De Warande in Heule. De nacht van woensdag op donderdag zullen ze doorbrengen in Waregem.

Een groep van zowat 60 Indignados arriveerde dinsdag om 18 uur op de Kortrijkse Grote Markt. Ze wilden er kamperen en er een volksvergadering organiseren. Burgemeester Lieven Lybeer zag dat niet zitten en overlegde met vertegenwoordigers van de groep. Het resultaat was een compromis waarbij de Indignados de toestemming kregen om te overnachten op het domein De Warande, in de Kortrijkse deelgemeente Heule. Omstreeks 21 uur nam de groep daar zijn intrek.

‘Spaanse revolutie’

Indignados zijn misnoegden – veelal Spanjaarden, maar ook buitenlanders met verschillende ideologieën en uit de meest diverse beroepscategorieën – die rondtrekken om tijdens volksvergaderingen de verzuchtingen van de bevolking te leren kennen, te debatteren over mogelijke oplossingen daarvoor en die vervolgens onder de aandacht te brengen van het Europees parlement. De groep in Kortrijk kwam vanuit Arras en Rijsel en is op doortocht naar Brussel in een zogenoemde Mars op Brussel. Het was de 71ste dag dat de Indignados op tocht waren richting Brussel.

Waregem

Intussen zijn de Indignado’s aangekomen in Waregem. Ze mogen daar overnachten op de camping en ze krijgen zelfs de toestemming om een standje te plaatsen op de markt van Waregem.

(Belga/JG/ foto’s Spanisch Revolution)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier