Incidentrijke gemeenteraad in Menen voortijdig in chaos beëindigd

Redactie KW

Het gaat van kwaad naar erger in de gemeenteraad van Menen. De gemeenteraadszitting van maandag moest halfweg worden beëindigd omdat SP.A-burgemeester Gilbert Bossuyt met nog twaalf gemeenteraadsleden – zeven SP.A’ers en vijf Open VLD’ers – van de 31 niet meer over de vereiste meerderheid beschikte om geldig te vergaderen.

Op Open VLD na verlieten eerst de oppositiepartijen de raadszitting nadat het tot een incident kwam tussen de burgemeester en onafhankelijk raadslid Joseph Allijns. De burgemeester had eenzijdig en in strijd met het gemeentedecreet de interpellatie van Allijns van de agenda geschrapt. Joseph Allijns wou de beslissing om een raadsman aan te stellen om ‘in rechte op te treden’ in juridische geschillen van Stad Menen van het schepencollege naar de gemeenteraad overhevelen.

“Burgemeester negeert meerderheidsoverleg”

Kort daarna trok fractievoorzitter van de meerderheidscoalitiepartner CD&V Laurent Coppens alle registers open. Hij haalde verontwaardigd aan dat de werking van de bestuurscoalitie almaar meer wordt verlamd omdat de burgemeester het meerderheidsoverleg negeert. Daarop verliet de CD&V samen met haar drie schepenen de zitting.

(JPT)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode De Leie) van vrijdag 1 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier