Inbrekers stelen voor 150.000 euro in Pittem

Bart Vandeputte bij de geforceerde poort van zijn bedrijf. (Foto SB)
Redactie KW

Bij het familiebedrijf Vandeputte in de Vannestenstraat in Pittem hebben dieven in de nacht van dinsdag op woensdag het bedrijf grotendeels geplunderd. Ze hadden het vooral op materiaal gemunt.

Waarom de dieven vanuit Klimatisatie Vandeputte viseerden, is een raadsel. “Maar toeval is zo goed als uitgesloten”, zucht Joke Vandeputte. „Dezelfde dieven pleegden eerst inbraken in Desselgem en zakten dan naar ons af. Onderweg sloegen ze geen enkele slag meer.

De dieven doorzochten alles en namen de tijd om hun buit kieskeurig uit te zoeken. Zo lieten ze kapotte machines achter. Wel stalen ze allerlei duur installatiemateriaal en allerlei gereedschap. In de bureaus namen ze de tijd om zelfs de computer los te koppelen en namen ze naast het computerscherm ook nog een laptop mee. „Gelukkig hebben ze de externe harde schijf achter gelaten”, aldus Joke. „Ik mag er niet aan denken dat ze die ook hadden meegenomen.”

IJsbeerlogo

De totale waarde van de buit wordt op zo’n 150.000 euro geschat. Bovendien gingen de inbrekers aan de haal met de Volkswagen Crafter van Vandeputte.

Een bestelwagen die zeker niet onopgemerkt kan blijven met de grote belettering en het immense logo – een ijsbeer – op de zijkanten en achterkant. „De politie denkt dan ook dat we misschien wel de bestelwagen zullen terugvinden, maar de buit zal natuurlijk een ander verhaal zijn.”

(DBM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier