Inbrekers riskeren tot twee jaar cel voor inbraak in Kooigem

Redactie KW

Drie Noord-Fransen uit Moeskroen hebben zich dinsdag op de correctionele rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden voor een inbraak in Kooigem. In een garage gingen ze aan de haal met twee dure BMW’s en auto-onderdelen.

De daders drongen op 11 september 2012 binnen in een garage in Kooigem. Nadat ze eerst voor duizenden euro’s auto-onderdelen stalen, keerden ze nog dezelfde nacht terug om twee dure BMW’s buit te maken.

De zaakvoerder zette de achtervolging in. In Wattrelos, net over de Franse grens, vond hij één van de gestolen voertuigen terug. Het andere gestolen voertuig werd een maand na de feiten teruggevonden. Bij een huiszoeking troffen de speurders ook gestolen auto-onderdelen aan. De BMW zelf was volledig ontmanteld.

Ludovic M. (26), Youri S. (26) en Rafael B. (23) werden opgepakt. De gedupeerden vragen een schadevergoeding van 20.000 euro.

Homejacking

Vijf maanden na de inbraak kreeg het gezin B. homejackers over de vloer. Pieter B. werd in zijn woning bedreigd met een pistool. De daders gingen aan de haal met geld en juwelen. Ze zijn nog steeds voortvluchtig.

Voor de inbraak riskeren Ludovic M. en Rafael B. 18 maanden cel. Voor Youri S. vorderde de openbaar aanklager twee jaar cel omdat hij in staat van wettelijk herhaling verkeert. Omdat laatsgenoemde dinsdag de opslorping vroeg, wordt de zaak voortgezet op 4 februari.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier