Inbrekers op zoek naar geld in Torhoutse sporthal

© Johan Sabbe
Redactie KW

Maandag in de vroege ochtend hebben inbrekers in de Torhoutse sporthal veel schade aangericht. Ze braken tal van deuren open, haalden met een slijpschijf een kluis uit de muur, maar dienden er al bij al met een karige buit vandoor te gaan.

Het hele weekend had het bekende tafeltennistornooi De Gouden Palet plaatsgehad en de organisatoren van TTC Sportline sloten de sporthal zondag omstreeks middernacht keurig af. Maandagochtend even vóór 6 uur stelde de poetsvrouw de inbraak vast. De inbrekers hebben in de genoemde tijdspanne dus hun slag geslagen.

Kluis uit de muur gehaald

Eerst werd de buitendeur opengebroken en daarna moesten op de gelijkvloerse verdieping diverse binnendeuren eraan geloven. De daders drongen in de kantoren van de sportdienst binnen, haalden alle laden en kasten overhoop en maakten met een slijpschijf de kluis uit de muur los. Ze namen die kluis ook mee. Er zat wat geld in van inschrijvingen van sportkampen en dergelijke, maar om een groot bedrag gaat het niet.

Daarna namen de inbrekers de trap naar de cafetaria op de bovenverdieping en forceerden daartoe het afsluitende hek. Ze braken in de cafetaria de kassa en een kleine kluis open, maar beide waren leeg. De organisatoren van De Gouden Palet hadden hun centen netjes in veiligheid gebracht.

De daders waren duidelijk op geld uit, want de gsm’s, laptops en alle ander waardevol materieel werd onaangeroerd gelaten. De politie kwam sporenonderzoek verrichten. De stedelijke sportdienst is intussen weer gewoon aan het werk.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout, van vrijdag 9 augustus.?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier