Inbrekers gevat in Izegem: bekend voor zestigtal feiten

Redactie KW

De twee inbrekers die donderdag na een spectaculaire achtervolging werden opgepakt in het centrum van Izegem, zijn bekend voor een zestigtal feiten. Dat meldt het parket van Kortrijk. De twee zijn afkomstig uit Antwerpen en allebei 18 jaar jong. Ze werden donderdagmiddag betrapt toen ze probeerden in te breken in een woning.

Elvis M. en Ramic M. werden opgemerkt toen ze probeerden in te breken in een woning op de grens van Lendelede en Izegem. De politie was snel ter plaatse en zette de achtervolging in. Die eindigde in het centrum van Izegem, waar de daders met hun auto tegen de gevel van een woning reden. Ook een politiecombi botste tegen een muur. Een inspecteur raakte daarbij gewond.

Getuigen zagen hoe de inbrekers door het open dak van hun wagen kropen en op de loop gingen. De politie loste enkele waarschuwingsschoten en kon een van hen snel bij de kraag vatten. De tweede dader werd in de Marktstraat opgepakt.

Volgens het Kortrijkse parket staan de twee voornamelijk bekend voor inbraken en diefstallen. Beiden liepen eerder al veroordelingen op. Ze worden donderdagavond voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Kortrijk. Die beslist over hun eventuele aanhouding. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier