Inbreker tracht magistraten te vermurwen met kerstkaartjes

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Marian S. met een maand verlengd op verdenking van een aantal inbraken. De Roemeen deelde tevergeefs kerstkaartjes uit aan de onderzoeksrechter, de procureur en aan de voorzitter van de raadkamer.

De magistraten keken vrijdagochtend vreemd op toen Marian S. drie kerstkaartjes uit zijn broekzakken opdiepte. De dertiger had op de kaartjes een kort tekstje in het Nederlands geschreven. De voorzitter nam de zaak in beraad, maar besliste dat S. toch een maand langer in de cel moet blijven.

Marian S. zit samen met twee kompanen al 4,5 maand in voorhechtenis. Ze worden verdacht van woninginbraken in onder andere De Haan en Middelkerke. “Mijn cliënt ontkent nog altijd zijn betrokkenheid”, aldus zijn advocaat Joris Van Maele. “Ik was ook verrast toen hij die kerstkaarten bovenhaalde, maar de magistraten konden er zeker mee lachen.”

Er bestaat ook nog een kans dat de Roemeen voor zijn stunt een tuchtstraf in de gevangenis opgelegd krijgt. Het is immers verboden om dingen mee te smokkelen naar de zitting van de raadkamer.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier