Inbreiding met klasse in Rumbeke

Zo zal fase 1, residentie Oetstattus, eruit zien. Bemerk dat de apotheek Peene hier al afgebeeld wordt op het gelijkvloers, kant Rumbeeksesteenweg. (GF)
Redactie KW

Dat Rumbeke echt een roeping heeft als hét woondorp van Roeselare, wordt treffend in de verf gezet met het woonproject dat voorligt op het mooie en ietwat statige Kerkplein van Rumbeke.

‘t Oud Stadhuis en misschien ook wel het onlangs gesloten gemeentehuis zullen er plaats maken voor eigentijdse en stijlvolle residenties. Voor de realisatie neemt de plaatselijke bouwpromotor Marc Demeulenaere met een zakelijke partner het voortouw. Er wordt in de diverse fases gewerkt: fase 1 is de bouw van residentie ‘Oetstattus’, op de plaats waar nu nog café-feestzaal Oud Stadhuis staat. Ze zal bestaan uit een commerciële ruimte en appartementen op het gelijkvloers, telkens drie grote appartementen met terras op de eerste en tweede verdieping en tot slot twee ruime dakappartementen. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de gevel: het authentieke ‘Rumbeekse’ karakter van het bestaande plein mag niet verloren gaan. De werken voor dit nieuwe gebouw starten binnenkort.

(JRE)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier