Inbrakenplaag bij winkeliers

Redactie KW

Er heerst weer een heuse inbrakenplaag bij winkeliers. In het weekend was de Lendeleedse slager Wim Deman het slachtoffer toen dieven uit zijn woning een grote som geld en juwelen roofden. Maar deze week trokken stoutmoedige dieven binnen bij l’Exterieur en Filoe in Izegem en roofden er de kassa leeg bij klaarlichte dag.

Veerle Feliers van Filoe langs de Rijksweg is het jongste slachtoffer. Woensdagnamiddag was ze omstreeks 15 uur even naar De Post toen vier personen de winkel binnenkwamen. „Onze verkoopster was alleen in de winkel aanwezig. De vier maakten duidelijk een MaxiCosi te willen kopen. Ze spraken wat gebroken Nederlands, Frans en een taal die onze verkoopster niet begreep. Ze bleven maar informatie vragen, ondermeer ook over een kinderwagen. Onze verkoopster deed haar job en gaf uitleg, maar intussen moet één van de vier zich naar de kassa begeven hebben.”

Toen de vier weg waren stelde de verkoopster de diefstal vast. „Ik wil mijn collega-winkeliers waarschuwen. Let op als je verdachte individuen in de winkel krijgt.”

Ook bij kapper l’Exterieur in de Roeselaarsestraat ging men op klaarlichte dag met de kassa aan de haal, bij slager Deman in de Kasteelstraat in Lendelede werd in de nacht van zaterdag op zondag een aanzienlijke som geld buit gemaakt in de slagerswoning.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van 29 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier