Inbrakenplaag bij Dreamland in Kuurne en Sint-Eloois-Vijve

Redactie KW

In de nacht van dinsdag op woensdag werd speelgoedwinkel Dreamland aan de Ringlaan in Kuurne opnieuw het doelwit van inbrekers. Het was de tweede keer in amper tien dagen. Ook de vestiging in Sint-Eloois-Vijve is het mikpunt van dieven. Daar werd deze week dinsdag- en woensdagnacht ingebroken

In amper tien dagen tijd kreeg de Dreamland-vestiging aan de Ringlaan 11 tot twee keer toe dieven over de vloer. De eerste keer gingen de boeven aan de haal met duizenden euro’s aan spelconsoles. Deze week lag de buit beduidend lager. Telkens kwamen de inbrekers via dezelfde deur de speelgoedzaak binnen, een magazijndeur aan de achterkant van het gebouw. Dirk Bertelot, directeur van Dreamland: „De wijze waarop de diefstal werd gepleegd, is zo gelijklopend met de eerste dat er kan vanuit gegaan worden dat het opnieuw om dezelfde boeven moet gaan. Nadat vorige week onze vestiging aan de Ringlaan werd bezocht, hadden wij nochtans een reeks van extra veiligheidsmaatregelen in het hoofd. Gezien de korte tijdspanne konden wij die nog niet allemaal realiseren.”

Ook in Waregem

In Sint-Eloois-Vijve kreeg de Dreamland-winkel in de Gentseweg deze week alleen al twee keer inbrekers over de vloer. Woensdagochtend rond 3.45 uur ging het alarm voor de eerste keer af. De nacht nadien waren er weeral inbrekers. Daar werd de glazen schuifdeur aan de voorzijde geforceerd. Ze waren er vooral uit op mp3-spelers en fototoestellen. Blijkbaar waren de daders erg gehaast om te vluchten, want buiten trof de politie nog buit aan die uit de winkel kwam.

(NSK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier